BAŞARMAK İÇİN YOL ARKADAŞINIZ

Proje Danışmanlığı, Eğitim Hizmetleri ve Dijital Araçlar

ANADOLU STRATEJİ

ULUSLARARASI DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZMETLERİ

Sivil Katılım Hibe Programı Açılıyor

Hibe Programının Hedefleri ve Öncelik Alanları

Sivil Katılım Hibe Programının genel amacı; istek, güven ve karşılıklı kabule dayalı STK-kamu iş birliği için elverişli ve sürdürülebilir bir ortam yaratmaktır.

Sivil Katılım Hibe Programının özel amacı ise, sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimler, kamu kurumları ve diğer ilgili paydaşların diyalog ve iş birliğini güçlendirmektir.

Belirtilen amaçlara hizmet etmek üzere; öncelik alanları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. Sivil Katılım Hibe Programı kapsamında bu öncelik alanlarından yalnızca birini içeren projeler kabul edilecektir.

Öncelik 1: İklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması ve iklim değişikliğine uyum eylemleri yoluyla iklim değişikliğinin etkilerine karşı savunmasız olan nüfusların ve ekonomik sektörlerin kapasitesini ve dayanıklılığını geliştirmek ve düşük karbonlu ve iklime dirençli kalkınmayı desteklemek

Öncelik 2: STK’ların ve yerel yönetimlerin doğal ve beşeri afetlere hazırlık, müdahale ve iyileştirme kapasitelerini geliştirmek, şehirleri ve toplumu dirençli hale getirmek

Öncelik 3: Sosyo-ekonomik kalkınmayı ve sivil katılım mekanizmalarını desteklemek üzere, kadınların, gençlerin, çocukların, depremzedelerin ve dezavantajlı grupların(1)(engelliler, yoksulluk içinde veya yoksulluk riski altında olan kişiler, hükümlü ve tutuklular, eski hükümlü ve tutuklular, yerinden olmuş kişiler, Roman vatandaşlar, çocuk işçiler ve ebeveynleri, yoksulluk riski altında olan ve korunmaya muhtaç çocuklar vb.) güçlendirilerek karar alma mekanizmalarına ve uygulamaya katılımını sağlamak ve gönüllülüğü arttırmak

Öncelik 4: STK’lar ve yerel yönetimler arasındaki iş birliğini güçlendirmek için yeni teknolojilerin ve bilginin kullanımını teşvik etmek, mevcut sivil toplum kuruluşu merkezlerinin kapasitelerini güçlendirmek, yeni merkezlerin kurulmasını sağlamak

Hibe Programı Kapsamında Sağlanacak Mali Destek

Bu teklif çağrısı kapsamında hibe programına ayrılan yaklaşık toplam tutar 3.5 milyon Dolar’dır.

Lot 1 için 10.000 $ – 25.000$ arası, Lot 2 için 25.000 $ – 100.000 $ arası ve Lot 3 için 50.000 – 150.000 $ arası hibe desteği sağlanacaktır. Proje başvuru sahibi kuruluşun veya ortakların nakdi katkı vermesi beklenmemektedir.

Hibe Programı Uygunluk Kriterleri

Başvuru sahibi: Sivil Katılım Hibe Programı kapsamında başvuru formunu sunan, projenin hazırlanmasından, uygulanmasından ve yönetiminden mali ve teknik bakımdan sözleşme makamına karşı doğrudan sorumlu faydalanıcı kuruluştur.

Ortak(lar): Başvuru sahibi ile birlikte projenin hazırlama, uygulama ve yönetimine teknik bakımdan destek olan fakat mali sorumluluğu bulunmayan kurum/kuruluştur. Başvuru sahibi ve ortaklar arasında projenin yönetimine ilişkin bir ortaklık anlaşması imzalanması zorunludur. Başvuru sahipleri ile birlikte projede yer alan ortakların proje uygulama ve insan kaynakları kapasitesi değerlendirme kapsamında yer alacaktır.

İştirakçi(ler): Projenin uygulanmasına teknik bakımdan katkı sunabilecek veya faaliyetlerin uygulanmasında destek alınabilecek tüzel kişiliği haiz kurum ve kuruluşlar ve öğrenci kulüpleri, platformlar vb. gibi tüzel kişiliğe haiz olmayan yapılar olarak tanımlanır.

Proje Süresi

Teklif edilen bir projenin planlanan uygulama süresi, Lot 1 ve Lot 2 kapsamında 4 aydan az, 12 aydan fazla; Lot 3 kapsamında ise 4 aydan az, 15 aydan fazla olmamalıdır.

Hibe Programı Kapsamı ve Projenin Uygulanacağı Yer

Hibe programı sadece Türkiye’den yapılacak başvurulara açıktır.
Proje faaliyetleri Türkiye’de gerçekleştirilmelidir.

Hibe Başvuru Tarihi 30 Ekim – 15 Aralık 2023’tür.